Imtech Green Bulding en Kapel St. Joseph genomineerd voor BNA kringprijs Midden-Brabant 2012

25 Juni 2012

Zowel het nieuwe kantoor Imtech Green Building als de herbestemde kapel St. Joseph zijn tijdens de Dag van de Architectuur op  23 juni 2012 genomineerd voor de BNA Kringprijs Midden-Brabant.

 

Over Imtech had de jury bestaande uit Miel Wijnen, André Schnabel en Eric Schellevis het volgende te zeggen: "De materialisering is mooi en de details zijn fraai vormgegeven [...] De jury spreekt in het bijzonder haar waardering uit voor het behalen van het label 'very good' bij de Dutch Green Building Council volgens de Breeam-NL beoordelingsrichtlijnen. [...] Het is prijzenswaardig dat binnen de strikte mogelijkheden die het streven naar een dergelijk keurmerk biedt, een gebouw met deze architectonische kwaliteit is gerealiseerd."

 

Ook voor de St. Joseph Kapel, reeds genomineerd voor BNA Gebouw van het Jaar 2012, had de kring-jury waardering: "Het bestaande deel van dit project is mooi gerestaureerd. [...] De ingreep van de tribune die losstaand in het midden van de ruimte is geplaatst, met daaronder de functionele ruimten, vindt de jury erg slim en sterk. [...] Het interieur straalt een bij de locatie passende sereniteit uit."

 

Lees het volledige juryrapport bij publicaties. Onder de volgende links vindt u meer formatie over kapel St. Joseph en Imtech Green Building.

terug naar het nieuwsoverzicht