Paviljoen Andante Crematorium Tilburg geopend door burgemeester Noordanus

12 Februari 2014

Het ontwerp voor een derde aula bij het crematorium in Tilburg voorziet in de behoefte om voor kleine groepen een intieme ruimte aan te bieden waar nabestaanden zelf invulling kunnen geven aan het afscheidsritueel. Door een flexibel solitair paviljoen te maken, ingebed in de landschappelijke context, is een veelzijdige serene plek gecreëerd.

De locatie van het paviljoen op de voormalige draaicirkel van het parkeerterrein, tussen het hoger gelegen strooiveld, de natuurbegraafplaats en de naastgelegen uitvaartorganisatie is even logisch als bijzonder. De logistiek op het terrein wordt optimaal benut en de parkachtige sfeer wordt versterkt. De bestaande ronde keermuur van het strooiveld is in het gebouw geïntegreerd.

 

terug naar het nieuwsoverzicht