Sportcomplex Wagnerplein | Tilburg

In het masterplan voor het nieuwe Wagnerplein in Tilburg ligt het sportcomplex op de grens van plein en park. De kwaliteiten van de omgeving worden opgenomen in het gebouw en andersom genereert het gebouw activiteit in haar omgeving.

De stapeling van functies tot een supercompact model.

Zwembaden met buitenruimte aan het park.

De fitness en dojo’s zijn verdeeld over 3 lagen.

De sporthal bovenop het zwembad.

De kleedruimten liggen onder de entree.

Zowel het zwembad, de sporthal, de fitnesszalen, als ook de ondersteunende functies, worden ontsloten door middel van één centrale ruimte: het centraal in het gebouw gelegen sportplein. Er zijn geen gangen in de Urban Sports Box!

Leisure-loggia verbindt parklife met zwembad

De Urban Sportsbox is strategisch gepositioneerd in zijn omgeving. Door de ligging vormt het enerzijds een entree voor het hele gebied. Anderzijds versterkt het, door een brede trap en basketballcourt, het publieke karakter van het Wagnerplein.

1 /9