Crematorium | Tilburg

Middels diverse patio's komt licht diep het gebouw binnen, zoals hier in de kantoorruimte. Dankzij de patio tuinen krijgt het gehele crematorium een serene sfeer.

Gang van entree naar familiekamer, langs het overige publiek. De detaillering van vloeren hangt samen met het metselwerk. Er zijn verschillende patronen gebruikt die de ruimtelijke sequentie onderbouwen.

Overzicht van de nieuwe aula. Doorzicht naar één van de patio's.

Overzicht van de nieuwe aula.

Op een eigentijdse manier is het bestaande gebouw uitgebreid en op een vanzelfsprekende manier aan het bestaande gebouw gekoppeld. Tevens is van de gelegenheid gebruik gemaakt het bestaande gebouw aan te passen aan de eisen van de tijd.

Op een eigentijdse manier is het bestaande gebouw uitgebreid en op een vanzelfsprekende manier aan het bestaande gebouw gekoppeld. Tevens is van de gelegenheid gebruik gemaakt het bestaande gebouw aan te passen aan de eisen van de tijd.

Het crematorium voor Tilburg en omstreken heeft te maken met een verandering in het uitvaart ritueel. Door een teruglopend kerkbezoek is er meer behoefte aan tijd en ruimte in crematoria. Zo ontstond de vraag naar een grotere aula met bijbehorende ontvangst en condoleance ruimtes.

1 /7