Topsportcomplex T-Kwadraat | Tilburg

De vaste inrichting elementen als de balie en het meubilair mimen de grillige vorm van de gorgeranden.

De grafiek verwerkt in de vloerbedekking is een verwijzing naar de ovalen lichtvlekken van de zon die valt door de ovalen ramenopeningen.

De kleedlokalen zijn wisselend gedompeld in één felle kleur en vormen een contrast met de grijze algemene ruimte.

De bewegwijzeringsovalen zijn als stempels door het gehele gebouw geplaatst. De kleur van de achtergrond wordt zichtbaar achter de uitsnede van de letters.

De trappenhuizen kenmerken zich door hun gele kleur en zijn zichtbaar als baken vanuit de grijze gorge.

Door de bewegwijzering van T-kwadraat te integreren met het gebouw en te kiezen voor een herkenbare grafiek is in samenwerking met de architectuur een logisch, eenvoudige routing mogelijk gemaakt.

Vanwege de overweldigende maat van de gorge is een dynamische oriëntatie mogelijk. Men hoeft niet stil te staan om bordjes te zoeken en te lezen. Gaande weg komt de bezoeker grote ovalen tegen op wanden en muren die hem begeleiden naar zijn bestemming.

T-kwadraat is een stedelijk sportcomplex met een niet alledaags interieur. De gorge, de binnenstraat in het gebouw waaromheen de klimhal, het fitnesscentrum en de sporthal zijn geordend, vormt het centrale vertrekpunt voor de bezoeker.

1 /8