Studentencomplex TalentSquare | Tilburg

Gevel aanzicht

Tilburg Talent Square (TTS) is een studentenwooncomplex in het centrum van Tilburg. Het project neemt een centrale positie in in de Spoorzone, waar de Spoorlaan en de toekomstige Noordlaan langs de NS-werkplaats bij elkaar komen.

Door de ligging direct aan het spoor wordt TTS blootgesteld aan een geluidslast die de normen overstijgt. Om alle kamers van geluidsluwe zijden te voorzien zijn er 3 binnenhoven gemaakt waaromheen alle kamers middels een galerij omsloten zijn. Op pleinnivo worden deze drie hoven één: het Tilburg Talent Square.

Ter plaatse van de commerciële plint varieert de indeling van de gevels. Binnen het ritme van de penanten zijn diverse invullingen ontworpen die zorgen voor een levendig straatbeeld. Balkons op de eerste verdieping leggen een verbinding tussen de straat en het woonprogramma.

Maquette

TTS is bedoeld voor buitenlandse studenten. De hoogbouw biedt hen uitzicht op Tilburg, dat door middel van grote ramen ingekaderd wordt. De accentuering van de gevelopeningen biedt passanten een doorzicht op de bonte verzameling bewoners van het complex.

Met de geleding van het totale programma in gekoppelde bouwvolumes wordt een relatie gelegd tussen de hoogbouw van de Spoorzone en de voor Tilburg kenmerkende historische linten.

De Spoorlaan is een aaneenschakeling van kenmerkende gebieden. TTS maakt deel uit van een hoogstedelijk cluster in de bocht van de Spoorlaan.

1 /10