Zorgwonen Berkenheuvel | Geldrop

De wooneenheden bevinden zich in lobben die aan de multifunctionele ruimte geschakeld zijn. Hiertussen liggen collectieve tuinen. Er ontstaat een informele woonsfeer waarbij de woonhoven direct op het dorp aansluiten. De dragende gevel maakt het gebouw flexibel en toekomstbestendig.

De voorzieningen bevinden zich nabij de entree in het publiek toegankelijke deel van het gebouw. Van hieruit vloeit de multifunctionele ruimte door de rest van het gebouw en verbindt zo de woonvleugels met elkaar. Door de transparantie van deze ruimte komt de bosrijke omgeving het gebouw binnen.

Het Centrum voor verpleegzorg Berkenheuvel in Geldrop wordt uitgebreid met 72 nieuwe wooneenheden voor somatische zorg en aanvullende voorzieningen op een monumentale locatie naast het bestaande gebouw.

1 /3