VMBO MBO Handel | Tilburg

De VMBO-school heeft een gymlokaal op de bovenste verdieping. Door een ingenieus systeem van constructie en verentechniek hebben de onderliggende klaslokalen geen last van de activiteiten die plaatsvinden in de sportzaal.

Het VMBO is tevens een opgetilde school. Onder de school worden fietsen gestald en is recentelijk een restaurant toegevoegd. Binnenkomst in de centrale aula geschiet vanaf een tribunetrap, waar vanaf de scholieren uitkijken op hun aangrenzende schoolplein.

Het MBO (links) en VMBO (rechts) zijn als broer en zus. De gevelbekleding is een verwijzing naar de naam van de school en bestaat uit rode keramische pannen.

Het interieur van het winkelcentrum. Bovenin een venster naar de bovenliggende aula.

De Rooi Pannen Tilburg is een goed voorbeeld van een compact schoolgebouw. Door te kiezen voor een centrale aula met daaromheen gesitueerd de benodigde leslokalen en collectieve voorzieningen wordt iedere verbindingsruimte maximaal gebruikt.

Het MBO Handel koppelt leslokalen op de verdieping aan een openbaar winkelcentrum op de begane grond. Studenten van de school vervullen hier bij wijze van stage functies als reisagent, boekverkoper of (winkel)manager. Deze wisselwerking van theorie en praktijk is een groot succes gebleken.

1 /6