Kapel St. Joseph | Eindhoven

De St. Joseph kapel is herbestemd tot bezinnings- en ontmoetingscentrum, aangepast op het gebied van toegankelijkheid, comfort, akoestiek en heeft een meer multifunctioneel karakter, geschikt voor alle bezoekers. Kijkt u ook eens op www.sintjoseph-eindhoven.nl.

In de kelder was het oorspronkelijke gebouwontwerp verloren gegaan; bedekt onder een laag tapijt en verstopt achter een systeemplafond. De gehele kelder is ontsluierd, hersteld en ingericht als twee vergaderruimtes.

In de kelder was het oorspronkelijke gebouwontwerp verloren gegaan; bedekt onder een laag tapijt en verstopt achter een systeemplafond. De gehele kelder is ontsluierd, hersteld en ingericht als twee vergaderruimtes.

De annex verbindt de kapelruimte en de kelderzalen. Deze routing is volledig aangepast. Met eerbied voor de oorspronkelijke materialisatie van het gebouw zijn een lift en ruime trap toegevoegd. Nieuw aangebrachte sparingen tussen de kapelwanden.

De annex verbindt de kapelruimte en de kelderzalen. Deze routing is volledig aangepast. Met eerbied voor de oorspronkelijke materialisatie van het gebouw zijn een lift en ruime trap toegevoegd. Nieuw aangebrachte sparingen tussen de kapelwanden.

Het vroegere altaar is verhoogd en dient als podium. Onder het tribunevolume en het podium is een slimme integratie van installaties gerealiseerd , zodat de klimaatbeheersing van zowel de kapelruimte als de ondergelegen kelderzalen wordt geregeld, maar uit het zicht blijft.

In de kapel is een nieuw tribunevolume geplaatst, uitgerust met een balie, garderobe en toiletblok, dat als uitvalsbasis kan dienen voor conventies. De statige ruimte wordt benadrukt door het tribunevolume los te houden van de wanden en asymmetrisch in de ruimte te positioneren.

De St. Joseph kapel is herbestemd tot bezinnings- en ontmoetingscentrum, aangepast op het gebied van toegankelijkheid, comfort, akoestiek en heeft een meer multifunctioneel karakter, geschikt voor alle bezoekers. Kijkt u ook eens op www.sintjoseph-eindhoven.nl.

1 /8